Over Sauerland

Het Sauerland (ook wel het land van 1000 bergen genoemd) staat bekend als een wandelland. Het landschap is erg afwisselend en vaak nog ongerept. Bergen, heuvels, bossen en de stuwmeren wisselen elkaar steeds af. De hoogte van de bergen varieert van 200 tot en met 840 meter.

Voor de fiets liefhebber is er een compleet netwerk van doorgaande fietsroutes door het hele Sauerland. Ook de wandelaar komt in het Sauerland niks te kort de totale wandelroutes bij elkaar zijn goed voor zo'n 1000 kilometer wandelplezier.

Hochsauerland is ook een geliefd wintersportgebied. De sneeuwzekerheid is tamelijk goed, ook wordt veel gebruik gemaakt van zogenaamde sneeuwkanonnen als er niet genoeg sneeuw aanwezig is. Er zijn zo'n 130 skiliften. In gemeenten als Winterberg, Schmallenberg, Willingen en Bigge-Olsberg zijn afdalingshellingen. In de wintersportplaatsen treft u ook springschansen, bob- en rodelbanen (zomerrodelbaan in Winterberg en Willingen), schaatsbanen en mogelijkheden voor tochten met arren- en hondensleden aan. Ook is het Sauerland zeer geschikt om te langlaufen.

De druipsteengrotten horen bij de grote attracties van het Sauerland. De bekendste grotten zijn de Dechenhöhle bij Lethmate, Attahöhle bij Attendorn, de Balver Kulturhöhle en Reckenhöhle in Balve, Heinrichshöhle bij Hemer, Bilsteinhöhle en Liethöhle bij Warstein en de Tropfsteinhöhle bij Wiehl. In Winterberg is een mountainbike park.

Voor watersport kunt u op de volgende stuwmeren terecht: de Agger-, Bigge-, Sorpe-, Möhne-, Henne-, Diemel-, Eder- en Twistesee. U kunt er zwemmen, zeilen, surfen, roeien, kanoën en duiken. Waterskiën is alleen mogelijk in de Edersee.

De grote pretparken zijn Fort Fun Avonturenland bij Bestwig-Wasserfall, het showpark bij de Karl-May-Festspielen in Elspe en het Panoramapark Sauerland in Oberhundem. In Korbach is een groot overdekt avonturenpark, Lalelu, voor jong en oud (2200m2).

De kleinere pretparken zijn het Wild- en Sprookjespark bij Willingen en het Vogelpark in Eckenhagen.

De wildparken vindt u in: Hemfurth-Edersee: een prachtig bosgebied waar onder meer wolven, lynxen, moeflons en wasberen leven, het hele jaar geopend, met een grote speeltuin en restaurant. Arnsberg-Vosswinkel: met damherten, moeflons, zwijnen, vossen, dassen; organiseert wandelingen waarbij de gast uitgebreid kennismaakt met natuur en wild, en nachtelijke wandelingen door het park. Dagelijks open. Wildpark Völlinghausen aan de Möhnesee: herten, reeën, veel soorten eenden, fazanten, reigers en hoenders. Dagelijks open. Wild- und Freizeitpark in Willingen en het Panoramapark Sauerland in Oberhundem; in beide parken zijn sommige dieren handtam.

Er is een subtropisch golfslagbad (overdekt) in het Center Parcs in Medebach.

Bezienswaardige steden zijn bijvoorbeeld Korbach (met zijn prachtige vakwerkhuizen) en Frankenberg. Slot Arolsen (geboorteplaats van koningin Emma) en slot Waldeck aan de Edersee met het museum zijn zeker een bezoek waard.

Bent u geïnteresseerd in het huren van één van onze vakantiewoningen in het Sauerland? Neem voor meer informatie, reserveren en prijzen contact met ons op!

Zoeken

Vul hieronder uw zoekterm in om te zoeken naar een geschikte vakantiewoning.

Beschikbare vakantiewoning

Vul hieronder een aankomst- en vertrekdatum in zodat u de beschikbare vakantiewoningen kunt bekijken.

Aankomst: Vertrek:

Like ons op facebook


Verzekering

Heeft u al gedacht aan een reis- of annuleringsverzekering? Via onze verzekeringspartner, de Europeesche, kunt u voordelig een verzekering afsluiten t.b.v. uw aanstaande reis.
Sluit hier uw reisverzekering of annuleringsverzekering af.
Let op! U dient uw verzekering binnen 7 dagen na uw boeking af te sluiten.